Lige ved og næsten i nordjysk vejrhelvede

April 18, 2017

Påskecuppen "3 Dage i Nord" var præget af miserabelt vejr og benhårde cykelløb. For AURA Energi-CK Aarhus' var det desværre lige ved og næsten, da Jakob Frandsen endte på en samlet andenplads - blot ét point fra den samlede sejr. 

 

Hanstholm, Hjørring og Aalborg.

 

Nævner man de tre navne for nogle af rytterne senere på året, så er man næsten sikker på, at de fortæller om kulde, regn og blæst. For den helt store overskrift efter "3 Dage i Nord" er frygtelige vejrforhold, der alle tre dage satte ryttere og materiel på prøve. 

 

"Alle tre dage udgik flere ryttere ganske enkelt med kuldechok. Termometeret var ikke meget over to grader, og rytterne kørte i både hagl, slud og slagregn," fortæller sportsdirektør Michael Hvilsted om en weekend, der var "close, but no cigar" for Team AURA Energi-CK Aarhus. 

 

Teamet var nemlig med i spillet om sejrene alle dage og også i kampen om den samlede cup, som norske Kristoffer Ylven Westgaard (Asker CK Elit) endte med at vinde samlet - bare ét point foran Jakob Frandsen. 

 

Imponerede indsats alle dage
Den lidt bitre ende ændrer dog ikke noget ved, at Team AURA Energi-CK Aarhus leverede toppræstationer alle dage. Lørdag specielt ved Jakob Frandsen, der var aktiv hele dagen og endte med at sidde i det afgørende fem mands udbrud. Søndag ved at have både Jakob Frandsen, Jacob Gye og Nils Lau Nyborg Broge med i et stærkt 18 mands udbrud og mandag ved at være repræsenteret med Frederik Muff, Jacob Gye, Jakob Frandsen og August Poulsen i dagens udbrud.

 

"Drengene dækkede hinanden ind derude, og vi sad alle dage i overtal i udbruddet. Det i sig selv er meget flot. Tre mand i præmierækken lørdag og fire søndag taler også sit tydelige sprog," siger Michael Hvilsted. 

 

Lørdag kvitterede Frandsen med en femteplads, søndag blev han nummer fire og mandag var Muff med i det afgørende angreb, som resulterede i en femteplads. 

 

"Vi så ikke bare flotte præstationer fra enkeltryttere, men også stærkt teamindsats hvor alle bidrog med det, de kunne. Specielt søndag og mandag var det fedt at se, hvordan vi som hold var en af de store intiativtagere til at få skabt de afgørende udbrud. Det lover godt for både Grand Prix Herning og de kommende UCI-løb," siger Hvilsted. 

 

Næste opgave for Team AURA Energi-CK Aarhus er grusvejsløbet Grand Prix Herning, der er en sand klassiker i dansk cykelsport og samtidigt 1. afdeling af Post Cuppen

 

FOTO: Ole Iversen (C) 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png