Flot fight fra teamet i weekenden

April 24, 2017

A-rytterne på AURA Energi-CK Aarhus var i den grad overmatchet på antal, da de kørte Post Cup i Herning og A-løb i Randers i weekenden. 

 

 

Team AURA Energi-CK Aarhus er vant til at være underdogs. Men det er ikke altid nemt at være underdogs, når de andre stiller med mellem 6 og 9 ryttere mere, end man selv gør. 

 

Det må holdet sande efter en weekend, hvor benene til flot cykelløb var der, men hvor antallet i den grad gjorde en afgørende forskel. 

 

Grand Prix Herning, lørdag: 
Hvis der har været nerver på for rytterne i startboksen til Grand Prix Herning, så kan man ikke fortænke dem i dette. For med 9-10 m/s var vinden ved at blæse flagene af flagstængerne og kombineret med pivåbent landskab og 16 gruspavéer, så var der lagt op til en forårsdag i helvede for rytterne. 

 

Tidligt i løbet lykkedes en af teamets planer, da man fik Frederik Muff med i et af morgendagens udbrudsforsøg. Det betød at vores høje vestjyde var en af de først over den svære pavé nummer to og en af de første over Trehøje, men her stoppede festen også. Muffs styr gik løst på pavéen, hvilket krævede et besøg i kortegen hos servicebilen og da Veloconcept kørte sidevind lige bagefter, så var det allerede her slut for ham, da han aldrig så fronten igen. 

 

I front fik teamet kun Nils Lau Nyborg Broge og Jakob Frandsen, der begge på flot vis hjalp hinanden og kom ind i den decimerede frontgruppe i Herning, hvor de blev placeret som de bedste ikke-continentale-ryttere. 

 

"Det er svært at byde de større hold op til dans, når de stiller med dobbelt så mange mand som os. Men jeg synes, at rytterne kæmpede bravt og det var rigtigt flot arbejde af Nils Lau og Jakob, der kom med i frontgruppen. Vi ærgrer os over, at vi ikke fik et par mand mere med i front, men i et løb som Herning handler det ikke kun om gode ben - det handler også om at være rigtigt placeret og have lidt held med i rygsækken," siger Michael Hvilsted. 

 

Principia Løbet Randers, søndag:
Kun 32 var tilmeldt løbet i Randers, der skulle køres i samme bidske vind, som rytterne havde oplevet lørdag. Hele 13 mand på startlisten var fra continental-teamet ColoQuick-CULT og det var også dem, der endte med at dominere løbet i Randers. 


"Vi vidste jo godt, hvad de ville gøre: De ville køre sidevind fra start og ikke gøre plads til andre på deres vifte," fortalte Nils Lau Nyborg Broge efter løbet.

 

Team AURA Energi-CK Aarhus havde derfor allieret sig med BHS-Almeborg Bornholm og hurtigt lavede man en anden vifte, men måtte sande, at man manglede flere mandekræfter. 

 

"For det første, så var det måske nogle af feltets stærkeste ryttere, der var samlet på ColoQuick  og for det andet, så manglede vi simpelthen flere, der gad hjælpe med arbejdet. Vi blev ved og ved og man kan ikke klage over, at vi ikke turde få vind på næsen," siger Nils Lau Nyborg Broge, der blev bedste mand på en 12. plads, mens Jakob Frandsen fik 14. pladsen, Frederik Muff 16. pladsen og Jacob Gye 17. pladsen. 
 

FOTO: Ulrik Møberg // CyclingPhoto.dk

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png