AURA Energi-CK Aarhus leverede et flot Fyen Rundt

June 10, 2017

Team AURA Energi-CK Aarhus kørte et flot Fyen Rundt, da Jakob Frandsen leverede varen og tog sejren i bakkekonkurrencen. 

"Vi kan et eller andet med de der bakkekonkurrencer." 

De ord var nogle af de første, som Michael Hvilsted sagde, da han forlod servicebilen efter at have fulgt rytterne i 200 kilometer i strålende solskin. Og det er svært at sige sportsdirektøren i mod - Jakob Frandsens sejr i dag var nemlig den tredje ud af tre mulige for Team AURA Energi-CK Aarhus inden for det sidste år. 

 

"Det var fedt. Jeg havde gode ben og vandt de to første spurter. I den sidste var vi mange mand, der kæmpede om det, men jeg vidste hvem, der ikke måtte få point, og da de tre første ikke havde nogle forudgående point, så viste jeg den var hjemme," fortalte Frandsen efter løbet. 

 

SÅDAN BLEV LØBET KØRT 

Et nyt start- og målområde ved Munke Mose gav en særdeles kringlet og svær finale, og da morgenudbruddet traditionelt set har gode chancer i Fyen Rundt, så var AURA Energi-CK Aarhus' taktik fra morgenstunden klar. 

"Vi forsøgte at få så mange mand med i hug."

Og sportsdirektørens taktik levede de tændte ryttere op til. I den hektiske start sad teamet langt fremme og efter cirka en halv times angreb i højre og venstre kom det første seriøse angreb afsted med Jakob Frandsen. 

 

"Herefter kommer otte mand væk. Vi er ikke repræsenteret, men vi er heller ikke i panik, da feltet hurtigt halede dem ind og vi sad fire mand klar til at dække ind derefter. Men da vi rammer en jernbaneoverskæring når otte mands gruppen over, mens marshallen lige bag dem bliver ramt af bommen og feltet derfor nødsaget til at stoppe," forklarer Michael Hvilsted. 

For at det ikke skal være løgn, så blev feltet kort efter endnu engang stoppet af en jernbanebom og det store udbrud havde derfor opbygget seks minutters forspring. De hold, der ikke var repræsenterede tog intiativ til jagten og efter 105 kilometer angreb det danske landshold op ad den hårde Golfbanebakke og en gruppe rev sig løs. 

 

"Vi var ikke repræsenterede. Rytterne havde haft fokus på at få madposer i langningszonen bare tre kilometer før og anede ikke faren. Det var dagens eneste rigtigt ærgerlige moment, for vi ville gerne have haft en mand med, da grupperne i front smeltede sammen og Frandsen derfor sad alene mod 25 andre," uddyber Michael Hvilsted. 

På de små omgange slap kræfterne - forståeligt - op for Frandsen, der sluttede en flot dag med en top 15, mens drengene sad flot fremme i hovedfeltet og fik kørt Rasmus Ginnerup frem, så han tog feltets spurt. 

 

"Både Frandsen og drengene i feltet leverede varen i dag. Vi sov en gang, og det bliver straffet på det her niveau. Men ellers sad gutterne helt fremme hver gang den knækkede og specielt Muff og Lau var meget aktive, da ballet blev åbnet i feltet af flere omgange. Alle kan klappe sig selv på skulderen efter en flot dag," slutter Hvilsted. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png