Flot weekend for AURA Energi-CK Aarhus på Lolland

June 19, 2017

Team AURA Energi-CK Aarhus blev nummer seks til DM i Holdløb lørdag og Christian Mathiesen sikrede teamet en syvendeplads til PostNord Cuppen søndag. 

 

 

Team AURA Energi-CK Aarhus leverede en flot præstation både lørdag og søndag, da Lolland og Guldborgsund Kommune lagde asfalt til de danske mesterskaber i Holdløb lørdag og anden afdeling af PostNord Cuppen søndag. 

 

Lørdag blev det til en forventet og flot sjetteplads lige bag de kontinentale mandskaber og søndag imponerede teamet med stærk og flot kørsel under hele den 190 kilometer lange Post Cup. 

 

DM I HOLDLØB: 
Nils Lau Nyborg Broge, Jakob Frandsen, Frederik Muff, Rasmus GInnerup, Jacob Gye og Christian Mathiesen var de seks udvalgte, der stod på startrampen i Sakskøbing sent på eftermiddagen lørdag. Forude ventede 46,5 vindblæste og varme kilometer på en rute, der var kringlet og teknisk de første 12 kilometer og derefter ganske nem på større veje. 

 

Teamet kom godt fra start, men mistede som forventet Jacob Gye efter den tekniske passage.

 

"Gye kørte på almindelig cykel som den eneste og hans primære opgave var at hjælpe med at guide gutterne gennem den tekniske del. Det lykkedes rigtig fint, " siger sportsdirektør Michael Hvilsted. 

De sidste 15 kilometer var i pivhamrende modvind, men hurtigt i modvinden mistede teamet Rasmus Ginnerup på en defekt og det kostede. 


"Gutterne holder stadig 49 i snit, men det var ikke hurtigt nok. Vi tabte ret meget tid på kun at være fire i modvinden, mens de andre hold var fem eller seks. Når det så er sagt, så er der stort potentiale for os i denne disciplin. Det var lidt forhastet i år og vi nåede ikke rigtigt at få trænet så meget, da det først var muligt at stille et hold efter ankomsten fra Ginnerup og Mathiesen. Så vi regner stærkt med at forbedre os og vende tilbage næste år," siger Hvilsted. 

 

2. AFDELING AF POSTNORD CUPPEN: 

Søndag lagde de kriglede veje om Nysted asfalt til PostNord Cuppen, der blev en led omgang med høj varme og blæst. De 188,5 kilometer blev kørt på en 12 kilometer rundstrækning, der bestod af to størreveje og så en svær passage på små veje med meget vind og en enkelt lille stigning. 

 

Fra start var Team AURA Energi-CK Aarhus klar og på skift deltog  rytterne med i angreb i højre og venstre. På anden omgang slap 14 mand væk og her sad både Rasmus Ginnerup og Christian Mathiesen. 

 

"Vi var ganske tilfredse med at have to ud af 14 i udbruddet. Halvvejs var der dog splittelser, da rytterne fra nogle af kontinentalholdene ikke ønskede at deltage i føringsarbejdet. Det fik de to måske stærkeste i udbruddet, Michael Mørkøb (KATUSHA-Alpecin) og Mads Pedersen (TREK-Segafredo) til at angribe på skift. Christian og Rasmus skiftede til at gå med fra os og da gruppen blev splittet i to var Mathiesen med den første," fortæller Hvilsted. 

 

De syv mand kørte hjem og i en stærke decimeret felt lykkedes det de resterede ryttere at hjælpe hinanden godt og køre Bækhøj frem til en spurt. 


"Det var en svinehårdt løb og det blev ikke mindre hårdt af, at drengene kørte hamrende flot og offensivt. Vi kunne se dem hver gang vi kiggede mod fronten af feltet fra servicevognen, så vi er fuldt ud tilfredse. Det var en flot og hård dag, hvor kun 60 mand kommer igennem og 9 af dem var vores drenge," afslutter Hvilsted. 

Næste opgave for teamet er de danske mesterskaber i Grindsted. Enkeltstarten på 39,5 kilometer køres torsdag og linjeløbet på 220 kilometer køres søndag. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png