Nyt U19-projekt skal gøre Aarhus til et kraftcenter for østjysk cykelsport

November 7, 2017

 

 

Cykle Klubben Aarhus lancerer fra 2018 et U19-team, der skal fungerer som udviklingshold til klubbens succesfulde eliteteam, Team AURA Energi – CK Aarhus. Målet er at gøre Aarhus til et kraftcenter for østjysk cykelsport.

 

Århusianske cykeltalenter får markant bedre vilkår, når kalenderåret hedder 2018.

 

Det står klart i dag, da Cykle Klubben Aarhus lancerer et juniorteam, der skal binde talentudviklingen i klubben sammen. I dag har man allerede det succesfulde eliteteam, Team AURA Energi-CK Aarhus, men man har hidtil manglet en stærk base for de mange talentfulde U19-ryttere, som klubben gennem de senere år har fostret.

 

”Jeg håber, at dette bliver starten på et eliteprojekt, der kan blive et kraftcenter for cykelsporten i både Aarhus og Østjylland,” siger Torben Skovgaard, der næste år bliver teamchef på holdet.

 

”Helt konkret får vi en synergi mellem klubbens ungdoms- og seniorafdelinger, så vi sammen kan udvikle talenterne på bedste vis.”

 

Holdet kommer til at køre under samme faner og farver som senioreliteholdet og får derfor navnet Team AURA Energi-CK Aarhus Junior. Det glæder derfor også  en af seniorteamets ledere, Thorbjørn Sørensen, at man nu skaber en rød tråd i en af Danmarks største cykelklubber.

 

”Det betyder meget både for os og klubben. For os betyder det, at vi kan se frem til at have muligheden for at få unge talenter ind på holdet i fremtiden – for klubben betyder det, at vi nu kan have et af landets bedste seniorteams og forhåbentligt det samme i juniorklassen på sigt,” siger han. 

 

Erfaringer fra sidste sæson
Inden oprettelsen af det nye team står Torben Skovgaard og CK Aarhus står dog ikke på helt bar bund. I 2017 testede man nemlig setuppet med et samarbejde sammen med Nr. Søby CK. 

 

Holdet dengang var dog ikke registreret som team, men strukturen lignede meget.

 

”Vi fik gode erfaringer, som vi tager med. Vi holder fast i konceptet, der går ud på, at man kommer længst med teamwork, hårdt arbejde og flid,” siger Torben Skovgaard.

 

Fakta om Team AURA Energi – CK Aarhus Junior

 

  • Nyt dansk U19-team fra 2018-sæsonen

  • Kommer til at køre i samme farver og samme trøjer som seniorteamet af samme navn

  • Består i 2018 af 7-9 ryttere

Vil arbejde tæt sammen med seniorafdelingen om træning, sparing og taktik. Seniorteamet har en mentorordning, hvor en rytter tager sig af U19-rytterne

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png