Godkendt sæsonstart i både Belgien og Holland

March 19, 2018

Christian Mathiesen blev nummer fem i Ronde van Woensdrecht og de syv ryttere i det meget stærkt besatte Zuidkempense Pijl viste fine takter, da AURA Energi-CK Aarhus søndag startede sæsonen i kølige forhold. 

 

Det er noget utraditionelt, at et DCU-team kører dobbeltprogram med to løb på én dag. 

 

Men det var ikke desto mindre det, Team AURA Energi-CK Aarhus gjorde, da holdet søndag startede sæsonen i både Belgien og Holland. Den ellers planlagte sæsonstart til Ronde Van Oud-Vossemeer lørdag blev desværre udskudt, da et isslag ramte den sydvestlige del af Holland  og gjorde det umuligt at køre cykelløb.

 

Istedet blev sæsonstarten altså skudt godt 24 timer og søndag eftermiddag var der således ryttere i den nye orange-trikot til start i både Belgien og Holland. 

I Holland ventede et hårdt criterium, hvor rytterne skulle gennemkøre en 1600 meter rundstrækning 50 gange, mens rytterne i Belgien deltog i den meget stærktbesatte klassiker, 56ste Zuidkempense Pijl. 

 

Mathiesen i top fem og Vinkel i udbrud
I Holland lykkedes det teamet at få en velkørende Christian Mathiesen med helt frem i det hårde løb, som bestemt ikke blev gjort lettere af "de rijzende weg" - en bakke på 500 meter, der skulle forceres hver runde. 

 

"Christian var klar fra start og kørte et flot løb. Han sad med de rigtige steder og med lidt mere løbsfart i benene, så havde han haft gode chancer for at vinde løbet. Så det er rigtig gode takter fra ham allerede nu," siger Michael Hvilsted, der gennem weekenden var sportsdirektør for teamet. 

 

I Belgien havde rytterne også nok at se til. Der var ingen bakker, men derimod en middeltemperatur på -1* celcius, lange stykker med åben sidevindskørsel og brosten på programmet. 


"Det var et vanvittigt hårdt løb og vejret gjorde det ikke lettere for rytterne. Der blæste en modbydelig vind og kæden blev holdt stram hele dagen," forklarer Hvilsted. 


Tidligt i løbet var rytterne fra Team AURA Energi-CK Aarhus aktive og man fik Jesper Vinkel med i et tremandsstort-udbrud. 
 

"Alle holdene frygtede imidlertid både sidevindsstykkerne og brostenene, så Vinkel og de to fik aldrig et afgørende hul. Løbet sprang totalt i luften på en pavé efter 50 kilometer, hvor mange styrtede og punkterede. Et samlet felt kørte ind, men da der var sidevind lige efter var løbet sprængt i fem-seks grupper, som ramte den afgørende runde i Mol, hvor der kom samling på feltet, og da de sidste udbrydere var hentet med halvanden omgang igen var der lagt op til en massespurt," forklarer Hvilsted, der så mange fine takter i det svære løb. 

 

"Det var saftsuseme ikke en nem sæsonstart for drengene med et løb, hvor der var stress og styrt fra start til slut. De sad fint fremme og hjalp hinanden og der var rigtig mange gode takter, som vi kan bruge allerede i næste weekend. Både rytterne i Holland og Belgien var maks klar, og det var en fornøjelse at overvære," lyder det. 

Næste opgave for rytterne er Rund um Ascheffel på lørdag og den danske sæsonåbner i Rødekro søndag. 

 

  

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png