AURACKA åbnede den danske sæson helt i front

March 26, 2018

Team AURA Energi - CK Aarhus var med helt fremme i kampen om sejren, da lørdag bød på Rund um Ascheffel i Tyskland og søndagens Meldgaardløbet i Rødekro åbnede den danske sæson. 

 

"Det var ikke meget vi manglede for at vi kunne have stået på podiet." 

Så kort kunne sportsdirektør Michael Berling opsummere weekendens strabadser, efter rytterne fra Team AURA Energi-CK Aarhus lørdag og søndag åbnede den hjemlige cykelsæson med det traditionsrige Rund um Ascheffel lørdag og Meldgaardløbet i Rødekro søndag. 

 

Specielt søndagens løb med tre mand i top ti vidner da også om et cykelløb, hvor Team AURA Energi - CK Aarhus på mange måder var toneangivende. 

 

"Både lørdag og søndag kørte gutterne aggressivt og offensivt og de var med i alt, hvad der rørte sig. Vi valgte måske ikke den helt rigtige taktik i finalen søndag, men gutterne holdt sig til det, der var aftalt og har endnu finale i benene, som vi helt sikkert kan bruge allerede i næste weekend," siger Berling. 

 

Stort udbrud holdt hjem begge dage
Det var vindstille i weekenden og det blev derfor en taktisk affære begge dage. Lørdag fik teamet Nikolaj Møller og Jesper Vinkel med i det afgørende udbrud, hvor vinderen skulle findes efter en lang og udmarverende finale. Bedste rytter blev Vinkel på en 6. plads. 

 

Søndag stod der igen AURA Energi-CK Aarhus på alt, der rørte sig, og teamet fik både Mikkel Beck Olsen, Frederik Muff, Jesper Vinkel og Rasmus Lund med i den afgørende 15 mands gruppe, der for teamets vedkommende desværre også talte en række meget hurtige folk. 

 

"Set i bakspejlet, så var vi måske lidt for fokuserede på sidste bakke, 'Hundeklem'. Taktikken var at vi skulle forsøge at få Jesper Vinkel med, da vi troede at løbet ville blive afgjort her. Et par ryttere kom afsted, og på toppen af Hundeklem tog Muff en ordentlig herreføring for at få bragt samling på sagerne, men dagens hurtigste mand, Alexander Salby fra ColoQuick, var også kommet med over og selvsammes hold kørte derfor lykkedes med at neutralisere forskellige angreb så gruppen kom samlet til stregen," beretter Michael Berling. 

 

Bedste mand blev Mikkel Beck Olsen på en 6. plads, mens Jesper Vinkel kom lige efter som nummer 7, Frederik Muff som nummer 10 og Rasmus Lund som nummer 15. 

 

"Fire mand med om sejren og fire mand i præmierne er bestemt godkendt, men vi ved vi har niveau til mere end det. Flere af drengene var efter weekenden positivt overraskede over den form, de er i, og det finder man først ud af, når man kører cykelløb. Så forhåbentligt går vi ind til næste weekend med lidt mere selvtillid og lidt skarpere taktiske aftaler. Og så kan det blive rigtig sjovt," siger Berling. 

 

Næste weekend byder på et tre dages cup-løb - Tre Dage i Nord - der køres i Hjørring, Thy og Aalborg. Området er næsten garant for vindblæste forhold og vejrliget ligner en grum omgang: Temperatuer ved frysepunktet og nedbør er i vente. 

FOTO: Carla Nagel Photography

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png