Benhårde sæsonåbnere gav rytterne hår på brystet

March 7, 2019

Team AURA Energi - JS.dk åbnede i sidste weekend sæsonen i Belgien og Holland med to benhårde væddeløb. Selvom holdet ikke kom hjem med store resultater så sportsdirektør Thomas Guldhammer mange positive takter i turen. 

 

 

Sidevind, brosten, regn og styrt. 

 

Det var nogenlunde de udfordringer, som rytterne på Team AURA Energi - JS.dk var oppe mod, da 2019 sæsonen blev startet sidste weekend i Belgien og Holland. Og selvom løbene ikke kastede glans og glimmer af sig på resultatlisterne, så var det vigtige forberedelser frem mod den hjemlige sæson, der starter i slutningen af marts måned.

 

"Resultatmæssigt tager vi ikke noget med hjem fra weekenden, men læringsmæssigt var begge løb gode cykelløb at udvikle sig på. Det har givet rytterne hår på brystet," siger Thomas Guldhammer, der var med på turen som sportsdirektør. 

 

Løbsreferat - Ronde van Groningen, 174 km. 

Sæsonen blev skudt i gang lørdag med løbet Ronde van Groningen i Holland, der er notorisk kendt for at være et benhårdt sidevindsstævne. Og med hård blæst og åbne kanalveje var årets udgave ingen undtagelse. 

 

Allerede efter 20 kilometer var feltet sprængt i mange grupper. Fra AURA Energi - JS.dk lykkedes det kun at få Rasmus Hestbek Lund og Aske Vorre med i den forreste gruppe og det skyldes ene og alene skarpheden og placeringen i feltet, forklarer Guldhammer. 

 

"Alle på turen var i god form. Men lørdag så vi, at rusten lige skulle bankes af. For at være med dernede skal man skubbe og slås for sin position mens man tordner afsted med 60 km/t - og efter en vinterpause var det tydeligt, at vi som hold manglede lidt der." 

 

Aske Vorre punkterede sidenhen og i finalen var det lykkedes en flot kæmpende Thomas Edemann at komme retur i front, men desværre missede de to ryttere det afgørende angreb, der blev sat ind af dagens vinder, Coen Vermeltfoort, der sidste år var professionel og en del af feltet i klassikere som Gent-Wevelgem og Flandern Rundt. 


Løbsreferat - Gent Staden, 157 km. 

Søndagens løb i Gent bestod af nogenlunde samme grundingredienser som lørdagens løb i  Groningen. Små veje, positionskamp og sidevind. Krydderiet denne dag var to brostenspavéer og en gang regn fra oven og herefter var belgisk cykelsports hofret klar til servering. 

 

AURA Energi - JS.dk var anderledes tændt fra starten denne dag - men en række uheld satte desværre rytterne tilbage i den første halvdel af løbet. Lige efter startskuddet var de første udbrudsforsøg i gang og her var AURA Energi - JS.dk fint repræsenteret med flere ryttere i front. 


De smattede veje gav imidlertid masser af arbejde til mekaniker Mikkel Skovgaard, da både Rasmus Hestbek Lund, Sebastian Changizi og Thomas Edemann punkterede næsten samtidigt. Alt imens bragede feltet afsted i højfart og feltet blev sprængt i flere grupper, da Frederik Muff røg i asfalten allerforrest i feltet efter knap en times kørsel. 

 

Heldigvis slap den høje vestjyde mirakuløst fra slemme skader, selvom han bankede både krop og hoved i asfalten med over 50 km/t, men det hårde møde mod asfalten umuliggjorde videre deltagelse. 

Desværre for holdet betød timingen med tre mand i kortegen og et felt i småstumper, at de næste 60 kilometer blev brugt på forfølgelse af feltet, men det lykkedes de hårdt kæmpende ryttere at komme retur og deltage i de mange angreb i slutningen af løbet. Specielt Sebastian Changizi fik vist sig flot frem i et to-mands-angreb, der blev hentet kort før, at feltet bragede ind mod Staden til en massespurt i den decimerede gruppe, der efterhånden kun talte 40 mand.

 

Rasmus Hestbek Lund blev her placeret som bedste mand - lige i udkanten af præmierækken. 

Team AURA Energi - JS:dk vender retur til både Holland og Belgien, når holdet i weekenden 23/24 marts kører Dorpenomloop Drenthe og Zuidkempense Pijl. 

 

FOTO: Martine Verfaille 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon

© 2017-2019 by Frederik Muff
All rights belong to AURA Energi-JS.dk

TES4.png